Mennyi lesz az esküvői fotózás ára 2023-ban?

Az esküvői fotózás 2023-ban becslések szerint 200-300 000 forintba kerül.

Na ez az a kérdés amire sosem tudok pontos számot mondani. Nem tudom megígérni, hogy X ezer forintért én X db fotót adok át majd az esküvő után. Hogy miért nem tudom meghatározni pontosan? Azért, mert nagyon sok összetevője van ennek a kérdésnek.

Többek közt az is befolyásolja a teljes esküvői fotózás során készített képek mennyiségét, hogy Ti mennyire vagytok aktívak, mennyire vagytok benne a kreatív fotók készítésében. Az is befolyásolja az árakat és a képek mennyiségét, hogy csak egy (azaz polgári szertartásotok) vagy kettő, (azaz polgári és templomi szertartásotok) is lesz-e. Továbbá attól is nagyban függ, hogy mennyi program van az esküvőtökön, pl. a buli és az este lesz-e játékokkal színesítve, lesz-e menyasszonytánc éjfélkor (itt én mindenkivel akivel táncoltok, minimum egy fotót készítek).

Egy szó mint száz… tényleg sok mindentől függ az átadott fotók mennyisége, de röviden a programok sűrűsége befolyásolja az átadott képen mennyiségét.

A kérdőíveket szakmai illetve menyasszonyi csoportokban egyaránt közzétettem az elmúlt hetekben, így több 1000 szolgáltatóhoz eljutott a felhívás. Ennek megfelelően az egész országra kiterjedően egy átfogó képet tudok biztosítani számotokra, ami valós, már megtörtént esküvők és jelenleg érvényes megkötött szerződések alapján mutatják az árakat.

Az esküvői fotózás ára valószínűleg emelkedni fog a következő néhány évben

A páros fotózás során egy olyan közvetlenebb fotósorozatot készítünk rólatok, ami stílusában eltér az esküvői képektől. Míg az esküvői fotóknak maga az ünnep és a formálisabb ruha adja meg az alaphangot, addig az eljegyzési képeknél ti, a kapcsolatotok és az egyéniségetek a meghatározó.

Egyedi látásmód, a kreatív fotózás felépítése, a fény természetének az ismerete, jó kommunikáció, megbízható felszerelés. Ez csak töredéke annak az egésznek, amitől szerintem kiemelkedő esküvő fotós válhat valakiből. Ezeknek a készségeknek a fejlesztése sok időt, gyakorlást és tanulást igényel. Mindegyik esküvő előtt az a célom, hogy még szebb képeket készítsek, és még jobb szolgáltatást nyújtsak, mint eddig. Tudom, hogy a végtelenségig lehet fejlődni, ezért ugyanazzal az alázattal állok minden esküvő fotózásához a jövőben is, mint az elmúlt 9 évben.

Az esküvői fotózás drága, de népszerű hobbi

Természetesen ha úgy érzed, hogy az illető sikeresen túljutott azon, hogy mosolyt csalogasson ki a hóbortos nagybátyádból és könnyedén eltüntesse az előjövő félénkségét a kamera előtt az unokahúgaidnak, a hálapénz csodálatos módja annak, hogy kifejezd az elismerésed.

Extra tipp: az esküvő előtti este feküdjetek le korán aludni, hogy másnap kipihenten vágjatok bele életetek egyik legszebb napjába. Igyekezzetek igazán megélni minden pillanatát, mert az esküvőn – a párjaink elmondása alapján – valahogy még a szokásosnál is gyorsabban telik az idő, de ha tudatosan figyeltek arra, hogy az “itt és most”-ban legyetek, minden élmény valóságosabb és mélyebb lesz, amiről majd boldogan mesélhettek majd az unokáknak…

Leave a Comment